BEN-bouwen

Als nieuw studiebureau sta ik volledig mee met BEN-bouwen. BEN staat voor Bijna-Energieneutraal. Bouwen volgende BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs. Het bijzondere aan de BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en sanitair warm water. De energie die nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

Een BEN-woning bouwen is vandaag de dag al een slimme keuze ! Samen met u overloop ik welke investeringen nodig zijn om van een traditionele woning over te gaan naar een BEN-woning. Voor elke portemonnee is het mogelijk om te streven naar een BEN-woning. De extra investeringen in energiebesparende maatregelen of in de groene energie, verdienen zich vanzelf terug op de lage energiefactuur. Momenteel wordt men zelfs extra beloond indien men al voldoet aan een BEN-woning. De overheid strooit met stevige subsidies, korting op uw onroerende voorheffing en bij sommige banken zelfs een BEN-krediet.

Na de eerste voorstudie zullen we in een persoonlijk gesprek overlopen welke investeringen nodig zijn voor een BEN-woning. Uiteraard ben u niet verplicht hier voor te kiezen, maar graag adviseer u hierin welke maatregelen met moet nemen en welke subsidies en dergelijke hieraan gekoppeld zijn.

Bron : www.energiesparen.be